در بسیاری از کشورها که در فکر کاهش قیمت اینترنت و پهنای باند به سود کاربران هستند، زیرساختهای لازم برای دستیابی به این هدف را فراهم میکنند تا از نظر شاخصهای ارتباطات و فناوری اطلاعات جایگاه بهتری را کسب کرده و از حضور در دنیای الکترونیک بازنمانند.
به گزارش ایسنا، به دنبال افزایش قیمت ارز در ماههای اخیر و البته از آنجاییکه ارز مرجع به پهنای باند اینترنت تعلق نمیگیرد! موضوع افزایش تعرفه پهنای باند، یکی از مهمترین مسائلی است که در این مدت ذهن بخش خصوصی فعال در حوزه خدمات اینترنتی را به خود مشغول کرده است.
باتوجه به اینکه رشد سریع فناوری و افزایش اقبال عمومی از خدمات و سرویسهای اینترنتی، بازار رقابتی خوبی را برای شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنت پرسرعت فراهم کرده است، به نظر میرسد افزایش تعرفه آخرین و در عین حال سادهترین راهحلی است که پیش روی کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و شرکت ارتباطات زیرساخت قرار دارد.
بر اساس گزارش گروه علمی تحلیلی طیف، هاستینگ محتوای داخلی از طریق توسعه دیتاسنترهای داخل کشور، موظف کردن شرکت مخابرات ایران و شرکتهای PAP به ایجاد ساز و کاری برای افزایش گردش اطلاعات در شبکههای داخلی، مجوزدهی برای توسعه CDN، حمایت از ارائه دهندگان خدمات محتوایی مانند IPTV برای تشویق کردن کاربران به استفاده بیشتر از این خدمات به جای اتلاف وقت در فضای اینترنت و ...، از جمله راهکارهایی است که در این زمینه میتواند در دستور کار سیستم رگولاتوری کشور مانند شورای عالی فضای مجازی و کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی قرار گیرد.
البته نباید این نکته را هم فراموش کرد که بسیاری از کشورها با توسعه مسیرهای انتقال اطلاعات از داخل کشور، به کاهش هزینه تمام شده پهنای باند بینالملل اقدام میکنند. امری که در سالهای اخیر در دستور کار شرکت ارتباطات زیر ساخت قرار گرفته است و باید هرچه سریعتر عملیاتی شده و توسعه یابد.
به گزارش ایسنا، سیاستگذاری صحیح و هوشمندانه برای توسعه آسانتر و کمهزینهتر دسترسی مردم به خدمات باند وسیع و کاربردهای دولت الکترونیک، از جمله موضوعاتی است که درچهارمین همایش بینالمللی مخابرات ایران (ITC2013) با حضور مدیران و کارشناسان این حوزه، توسط گروه علمی تحلیلی طیف در روز 13 اسفندماه برگزار میشود.